camilla-bergmann_loeb_traening_thy-trail

Thy Trail Marathon træning – UGE 1

Bang!

Så er startskuddet gået. Starten på 12 ugers intens træning. Fokuseret og målrettet. Marathontræning. Frem mod Thy Trail Marathon lørdag d. 25. februar 2017.

Hvorfor lige Thy Trail Marathon?

Jeg har aldrig løbet et marathon før. Så er det sagt. Tanken har dog strejfet mig adskillige gange. Men da marathonløb sammen med 100.000 andre løber (og på asfalt) ikke siger mig så meget og da jeg søger skønne naturskønneoplevelser, når skal “løbe så langt”, faldt jeg derfor over Thy Trail Marathon. Løbet er barsk. Der er et begrænset antal deltagere. Der løbes i skøn natur langs med Vestkysten. Og så er det et trailløb med varieret underlag og terræn – gennem alle 42 km. Lige min smag for et perfekt marathonløb, der grundet det barske underlag, terræn og årstid stiller krav til både min fysik og mentalitet. Lad rejsen begynde.

Uge 1 – Den første uge lægger godt ud

Da min træning hidtil har været meget lystbetonet, tænker jeg at det måske ikke er helt optimalt frem mod et marathon. Selvfølgelig skal træningen være sjov og af lyst. Men den må godt være delvist rammesat, for at jeg er sikker på bl.a. 1) ikke at overtræne og 2) få løbet de rette mængder af kilometre. Jeg faldt derfor over Løberens marathontrænings program for let øvet – 12 uger, som for mig ser ud til at være et fint og realistisk træningsprogram.

Uge 1 bød på 13 km. transport løb hjem fra arbejde. På asfalt. Længere ture på asfalt er ikke helt så godt for min gamle knæskade, så disse ture skal jeg under træningsforløbet ikke have alt for mange af. Men må få tilrettelagt de længere ture i skoven.

camilla-bergmann-marathontraening

Et intervalpas rundt om søerne med min træningsmakker Camilla. Med 4 x 4 min. intervaller i tempo 4.10-4.19 pr. kilometre. Intervallerne skal jeg i gang med igen. Sidst de blev løbet var i shorts og t-shirts i strålende solskin. Derfor turde jeg ikke at give mig max ud på intervallerne, da jeg skal ind i interval-rytmen igen. Træningsplanen viser dog, at den nok skal findes. Turen blev til 9,5 km. i alt med opvarmning og afjog.

8 km. orienteringsløb på Amager Fælled med Orienteering Runners Copenhagen

camilla-bergmann-marathontraening_thy-trail
Ugen blev yderligere krydret med en ‘Stram op’-time og Yoga-time i fitness. Det var egentlig meget godt med lidt styrketræning imellem løbeturene i ugens løb. Jeg vil derfor forsøge fremadrettet at tilføje styrketræning i træningsprogrammet. Og så har jeg fået et par nye venner til de hårde asfaltture. Asics Kayano.

camilla-bergmann-marathontraening_kayano_thy-trail

Tilstanden nu og her

Foreløbig går det godt med træningen, men det er nu også blot den første uge i programmet. Ingen skader eller sygdom. Motivationen er i top. Mine overvejelser omkring de længere ture i programmet går på, at få løbet så meget som muligt i skov – gerne ad små stier/delvist terræn/sand. Både for at skåne benene for asfaltløbet og for at få løbet på et underlag, som minder mest om Thy Trail Marathon.

Det var starten på rejsen. Nu er det spændende at se, hvad den vil bringe de næste 12 uger.