Thy Trail Marathon træning – UGE 2 + 3

3 uger inde i træningsprogrammet. 2 uger siden at jeg sidst satte mig ved computeren og skrev mit første indlæg på bloggen om min marathontræning frem mod Thy Trail Marathon lørdag d. 25. februar 2017.

Uge 2 – En pose blandede bolsjer

Med en aktiv uge 1, havde jeg forinden planer om at anden uge skulle være lidt roligere. De fastlagte løbetræninger i træningsplanen blev fuldt, men ugen stod ikke på “bonus”-træning (f.eks. yoga, spinning eller styrketræning).

camilla-_bergmann_loeb_thy-trail-marathonDen ugentlige orienteringsløb træning blev sat i gang med juleløb i Fælledparken. 7,5 km. street-orientering kunne, efter en kort spint-orienteringsbane, kompas-retnings teknik runde, et guirlande løb og en masse spiste brunkager, skrives i træningsdagbogen. På cykelturen hjem fra træning laver jeg noget mega dumt – halvt på cykel og halvt stående midt på vejen over et lyskryds. Resultatet blev ømme knæ med blå mærker og is på, efter jeg havde slæbt mig selv ind ad hoveddøren og fundet min kolde hvedepude frem fra fryseren. Heldigvis skulle skaden bare behandles med benene oppe, is på knæene og en rolig aften på sofaen. Ikke værst.

Heldigvis kunne de planlagte 10 km. i skoven St. Dyrehave i Hillerød fuldføres om lørdagen. Tempoet var dog ikke prangende, men det havde nok ikke alligevel den store betydning. For en dejlig tur i skoven – det var det. Og super godt at kunne få løbet ugens lange tur på skovens store stier. Knæene har det fint – trods mit lille uheld et par dage forinden.

Uge 3 – Løber julen ind

Mandag aften blev til en 8 km. tur rundt om søerne i København senere på aftenen. Lidt ømme knæ fra en gammel skade. Men gik hurtigt over, og onsdag var jeg klar til ugens friske intervaller. Faktisk blev de løbet i fitness centret på løbebånd. Det er mange år siden, at jeg har løbet intervaller på bånd. Efter en kort opvarmning på ca. 10 min. i roligt tempo, kom der musik i ørerne og jeg fik fyret 4 x 4 min. svedige (bogstavelig talt) intervaller af på løbebånd. Tempo 3:56/km med 2 min. pause. Lidt afjog og en times flowyoga i centeret. Jeg var godt træt den aften.
Igen blev ugens længere tur løbet i skoven. Jeg er fan. Ingen ømme knæ. Frisk landluft. Og på underlag som minder lidt om ruten til Thy Trail Marathon. 16 km. i St. Dyrehave i Allerød kunne skrives i træningsdagbogen med mudder på skoene, let brise og stille regn. Lidt ømme ben efter turen, men det skulle bare “strækkes væk”. loeb-lang-tur_camilla-bergmann_alleroed_thy-trail-marathon

Tilstanden her og nu

Jeg blev spurgt på Instagram, hvad mit mål er til Thy Trail Marathon. Svaret blev; at gennemføre! Men det kunne være lækkert at løbe på omkring 4:30- (max) 5:00 timer. Med den tanke, at jeg kunne forestille mig, at jeg bruger ca. 1 time længere tid på ruten, end hvis det var en flad by marathon-rute a la Berlin eller København. Måske dig som læser med har erfaringer og fif fra løbet, som jeg skal tage med i mine overvejelser i forhold til mit mål med løbet?

Jeg planlægger, at få løbet nogle lange ture i tungt sand, for at vænne mig til underlaget på løbet. Måske Amager Strand ville være godt til en længere rute i sand.

Og så har jeg planlagt at løbe nytåret ind med 21,1 km. til Änglamark Nytårsløb den 31. december. Godt nytår!