camilla_løb_thy trail

Thy Trail Marathon træning – UGE 4 – 8

En pose blandende bolcher er status på nuværende tidspunkt – fremmod Thy Trail.

Rolige lange løbeture i skovene. Forkølelse og træthed. Dejligt løbeselskab på gode inspirerende langture i solskin. Højt humør, stærk motivation og fin vinterkulør. Godt med alternativ træning. Influenza og mistet trænings lyst. Det beskriver de sidste 4 uger MEGET kort. Ja, det er en pose blandede bolcher.

Uge 4 – Løb nytåret ind

2017 blev skudt i gang med 21 km. i Fælledparken til Nytårsløbet Änglamark. Målet var “bare” at gennemfører og få nogle kilometre i benene. Oveni hatten blev det også til et super sjovt festløb med god og glad stemning. Jeg fuldes med løbemakker på alle 21 km. Tempoet var moderat, men meget rart at have selskab på ruten, hvor der også blev sludret lidt, hehe. Efter 1 time og 43 minutter kunne vi glade, trætte, men tilfredse sætte os i Sparta Hallen med et velfortjent glas champagne og kransekage.

Uge 5 – Noget af et dyk

Motivationen på toppen fik dog desværre hurtigt et dyk, da jeg de efterfølgende dage ugen efter måtte sygemelde mig med influenza. Øv! Fik dog kæmpe mig op ad igen, hvor første træning, efter tre dage i sengen blev i 1000 m. i svømmehallen (med efterfølgende saunatur).

Et par dage efter var benene klar til endnu en langtur på 17 km. med løbemakker C. hvoraf 1,5 km. blev indlagt på Amager Strand. Super fint, at få en føling med stand og få prøvet lidt kræfter med underlaget (selvom turen ikke var så lang) – fremmod Thy Trail.

Ugens løbetræning blev ikke heeelt fuldt i følge Løberen træningsplan. Ja, grunden var i bund og grund pga. sygdom. Øv. Jeg fik dog prioriteret at få løbet en lang tur – i stedet for flere små – da jeg vurderer at det er vigtigst med kilometre i benene. Nu er det i gang igen med planen.

Uge 6 – Starter roligt op

Startede ugen roligt op igen efter lidt gammelt sygdom i kroppen fra starten af forrige uge og en langtur sidst på ugen. Ugen stod på en times ‘Stram op’ i Fitness. Det var godt at få indlagt en styrketræning for ben og core. Derudover blev vækkeuret sat tidligt for at løbe 6 km. ved Søndermarken/Frederiksberg Have med løbemakker C. Lørdag aften fik jeg lokket Mads med på date. Udstyret med varmt løbetøj og pandelamper gik turen til Amager Fælled. 

Uge 7 – Godt med kilometre

Denne uge fik jeg løbet godt med kilometre. Wehuu! Humøret er i top. Små 4 km. blev løbet i Søndermarken krydret med efterfølgende time ‘Flow Yoga’. Denne Yogatime giver god core-træning med fokus på stabiliserende styrketræning, hvor både ben, arme, mave og ryg bliver godt ømme efterfølgende.

6 km. blev løbet med kort og kompas i Søndermarken. Dejligt at have et kort i hånden igen. Tempoet var ikke højt, at benene blev skånet til næstedags langtur.

23 km. trailløb langs Furesø og i Ganløse Ore. Udstyret med energibar, rygsæk med vand og The Protein Works´ Dextrose pulver, som er et godt energiprodukt til, at få fyldt sukkerdepoterne op under længere løb.Jeg har god energi i benene. Og fungerer fint som supplement til at drikke saftevand. Udstyret på turen minder meget om det, som jeg havde tænkt mig, at løbe med til Thy Trail. Det var super fint, at få testet tøj, sko, taske og forplejning til turen. Det har også givet mig nogle erfaringer, som jeg kan tage med til løbet.

Benene var så meget i top, at jeg et par dage efter fik ædt 10 km. med løbemakker C. i Valbyparken.

Uge 8 – Endnu en sygdom

Efter et par dage med styrketræning ‘Stram op’, 6 km. skønne morgenløb og en time ‘Flow Yoga’, blev jeg desværre igen ramt af sygdom. Forkølelse. Nu som jeg troede, at jeg var kommet igennem det værste.

Tilstanden her og nu

Det nye år har foreløbig været præget af meget sygdom. Antallet af sygedage er – sat lidt på spidsen – nærmest lig med alle mine sygedage i 2016. Det er godt nok en ærgerlig start på året, men også mega træls i forhold til min træning. Jeg har ikke fået løbet alle de ture, som jeg gerne ville, og som træningsplanen siger. Jeg mangler flere langture i benene. Mit fokus er her og nu, at blive rask i en fart og forblive det resten af perioden frem mod Thy Trail. Tanker, som f.eks. at reducere min målsætning for løbet, har strejfet mig. Jeg begynder at tænke, at det vigtigste for løbet lige nu, er at gennemføre. Og så må tiden være ligegyldig. Jeg er derfor begyndt, at forberede mig på, at jeg godt mentalt kan indstille mig på, at bruge 20-30 min længere tid, ind de hidtil beregnet 4, 5 time.

MEN nu skal jeg blive frisk igen – i en fart! …det skal nok ske 🙂

Løbe-hilsen Camilla


Læs om mine forberedelser og træningsprogram op til Thy Trail Marathon her:

Thy Trail Marathon træning – UGE 1

Thy Trail Marathon træning – UGE 2 + 3