genoptræning-brækket-ankel-gå ture-salomon-XA Pro 3D_løb

Fra krykker til løbesko – del 6: Tilbage i vandresporet

// Indlægget er sponsoreret og i samarbejde med Campz //

Som en del af min ankel genoptræning har det været et privilegie at kunne gå. Jeg har gået mange mange mange ture. Både korte og lange ture. I starten da jeg ikke kunne/måtte løbe, var det rart at komme ud og gå, mærke naturen og få vind i håret. Nu, når jeg kan løbe, så er gåturene dejlige afbræk fra hverdagen og giver nogle helt andre naturoplevelser end dem i løbeskoene.

Som en fast følgesvend på mine gåture har mine ”vandresko” – som jeg kalder dem – altid været med. I regn, slud, blæst, sommersol, på trætte dage, friske og energifulde ture, i skoven, ved vandet, på veje… ja, de er blevet brugt godt og grundigt. Eller testet – vel at mærke. Jeg har fået foræret af Campz et sæt Salomon XA Pro 3D, som jeg igennem foråret og sommeren har fået testet. Campz er en online outdoor og adventure butik. Jeg kendte den ikke i forvejen, men vil sige, at der er godt nok meget lækkert udstyr til løb, vandreture, skiløb og andre fede adventure oplevelser.

Alverdens vandrestier som legeplads

Jeg har trådt mine fødder på mange vandrestier rundt omkring i verden i årenes løb. For mig kan en vandretur være lige fra et par timer i skoven til flere dage – udstyret med fuld oppakning og med overnatning i det fri. Lige meget hvilken slags tur det er, så bliver jeg rig på skønne naturoplevelser, får ny energi og et pusterum fra hverdagen.

Jeg kommer i-ét med naturen, føler mig veltilpas og afslappet. Det giver mig et kick af at leve i nuet, hvor der er tid til fordybelse i naturens skønheder, vejrets afarter og bekymringsfrie tanker.

Udover – selvfølgelig – omgivelserne for vandreturen, så er det rette fodtøj alt afgørende for mig om at det bliver en succesfuld oplevelse. Jeg husker en vandretur i Sverige, hvor jeg vandrede i nogle – viste det sig – alt for stive vandrestøvler. Støvlerne var af læder, et nummer for stort, og alt alt for tunge at bære rundt på, taget turens underlag i betragtning. Der fik jeg mange vabler og ømme lægge – og blev meget klogere på, hvad der er det rette fodtøj for mig.

Et lille udpluk fra nogle oplevelsesrige vandreture

Back on track

Da jeg brækkede anklen i februar var ét af mine mål, at komme tilbage til vandresporet igen. Efter at jeg fik gipsen af, var jeg i gang med at begynde at gå igen. Med krykkerne til hjælp, tog jeg mine første spædeskridt. Og tårerne trillede ned ad mine kinder, da jeg kunne gå en tur uden at skulle bruge krykker som støtte. Det var virkelig et privilegie at kunne gå igen. Det gav så meget ny energi og overskud.

Jeg havde længe før, at jeg brækkede anklen været på udkig efter nogle vandresko. Siden april har jeg så fået lov til at teste Salomon XA Pro 3D fra Campz. Jeg havde længe kigget på netop disse sko, og de stod endda på julens ønskeliste. Nu fik brugen af skoene en helt anden betydning, da de ikke “bare” skulle være nogle fede vandresko, men en støtte for mig igennem min genoptræning.

For mig skal en vandresko kunne bruges til forskellige og varierede vandreture. Til korte og lange ture. Strand, skov, asfalt, bakker, fladt terræn. Derfor er det essentielt for mit valg af vandresko, at de passer perfekt til mine fødder. Så skoen sidder tæt til foden for at give bedst muligt støtte til disse forskellige typer underlag.

Jeg har en kærlighed for Salomons sko, da jeg synes at de sidder godt på min smalle fod. De er nemme at snøre og stramme til med deres elastiksnørebånd, så skoen sidder tilpas om foden. Jeg kan snøre skoen, så min fod ikke skøjter rundt i skoen og jeg ikke mister følelsen med underlaget, når vandrestierne er ujævne og går op og ned langs bakker. Det gør, at jeg ikke får vabler på hælene. Og det er et kæmpe plus for mig, der nemt får vabler af for hårde og kraftige sko, som jeg har svært ved at snøre tæt om foden.

Da min brækkede ankel har gjort at min fod er blevet (lidt) noget større, så valgte jeg med vilje et nummer større i Salomons XA Pro 3D vandreskoen. Og så er der også plads til en tyk uld sok. Det er dejligt at skoen stadig kan sidde stramt om siderne på foden, men at mine tæer kan bevæge sig lidt op og ned, så jeg ikke får blå negle når det går op og ned i landskabet.

60 km vandretur ad Nordkyststien

Salomons XA Pro 3D har også en tilpas stivhed i sålen til at forhindre, at jeg mærker alt for meget til det forskellige underlag, fx løse sten på en grussti. Det er ret dejligt for mig, da min fod stadig er noget “følsom” overfor selv de mindste ujævnheder i underlaget.

Om skoen er tilpas stødabsorberende til at kunne aflaste min fod, det kan jeg ikke rigtig svare på lige nu, da jeg under mine vandreture fortsat kan have ondt i foden. Selvom jeg allerede siden april har fået gået mange ture, så er det utroligt forskelligt fra tur til tur, hvordan min fod klarer det.

En udfordring var at gå 60 km ad Nordkyststien. Dog blev den brudt op i tre bidder af ca. 20 km. Fra Hundested til Tisvilde. Fra Tisvilde til Gilleleje og sidst fra Gilleleje til Helsingør. Underlaget på vandreturene har været meget varieret lige fra asfalt til blødt sand, og dette kunne mærkes i foden. På nogle af turene har min fod været hårdt belastet og gjorde ondt. Og andre, har det været som en leg at være afsted i vandresporet igen.

Men nøj, hvor er det dejligt at kunne komme ud igen og blive rødmosset i kinderne af den friske luft.

Du kan se Nordkyst ruten her.

Wow, Danmark er smuk – langs vandet

Løbe-hilsner Camilla

Dette indlæg er lavet sammen med Campz, men sætninger, ord, vendinger og tanker er rent og skær mine egne.


Du kan læse 1. del af blog-serien her.

2. del kan du læse her.

3. del kan du læse her.

4. del kan du læse her.

5. del kan du læse her.

7. del kan du læse her.

8. del kan du læse her.

9. del kan du læse her.

10. del kan du læse her.