genoptræning_ankelbrud_brækket ankel_vandretur_camilla bergmann_danish endurance

Fra krykker til løbesko – del 9: Som fod i hose

// Indlægget er sponsoreret og i samarbejde med Danish Endurance // 

Det går derudaf med genoptræningen. Jeg kan se (små) fremskridt. Genoptræning i forbindelse med skader har aldrig været min stærkeste side. Jeg er for utålmodig og kan blive en smule irritabel, da jeg bare gerne have ”som det altid var”. På den anden side, så har jeg gennem dette genoptræningsforløb fået øjnene op for en helt anden måde, at tilgå min træning på, som tidligere var skemalagt. Jeg skulle løbe så lang. Så mange gange om ugen. I så lang tid. Nu er den i højere grad drevet af, hvordan foden har det netop i dag. Og dermed, hvad har jeg lyst til at træne i dag. Jeg har håb og drømme for mit løb, når jeg ser i krystalkuglen. Men jeg vælger at leve i nuet og nyde, hvor langt og hvor meget jeg kan løbe og gå lige nu. Og så må morgendagen overraske.  

Den 3. februar 2018 brækkede jeg anklen (3 steder) og blev opereret (med 2 skinner og 14 skruer). Jeg er løber, og derfor vil jeg fortælle min historie om vejen fra krykker til løbesko. Dette er niende blogindlæg i serien. Jeg håber, at min rejse kan inspirere andre i samme situation.

På med vandrestøvlerne

For tiden består min genoptræning af en del vandretræning. Korte gåture. Lange gåture. Det er et privilegie at kunne gå. Jeg savner de lange rolige løbeture i skoven. Men vandring giver mig (lidt) den samme oplevelse. Oplevelsen af at kunne nyde naturen og koble fuldstændig af i et let og roligt tempo.  

På nogle områder kan jeg godt være lidt af en grej-freak, når det kommer til det rette vandreudstyr. Jeg kan godt lide, når udstyret er i orden og af god kvalitet. Jeg har i den seneste stykke tid haft mulighed for at teste Danish Endurances merinouldsokker, som er ret essentielle til vandring.

genoptræning brækket ankel_ankelbrud_vandretur_vandring_camilla bergmann_danish endurance

Bornholm rundt. 120 km. 5 vandredage.

Jeg fik bl.a. testet merinouldsokkerne på en 5 dags vandretur på Bornholm. 120 km. Øen rundt langs kyststien. På en flerdages vandretur er det ret vigtigt for mig, at have noget udstyr med, som kan klare at blive brugt flere dage i træk og samtidig føles behageligt at have på. Merinouldsokkerne var heldigvis hurtige til at absorbere sved og fugt væk, og lyn hurtige til at tørre, når vi kom frem til overnatningsstederne og skulle være klar til vandring igen dagen efter. Og da vejret var noget ustabilt på turen med både vind, regn og sol, så var det også funktionelt at de er fremstillet af uld, så fødderne holdes friske og kølige i varmt vejr og er dejlig varme i koldt regnvejr.

Det er en smuk og flot natur langs kyststien på Bornholm. Varieret terræn med bakker, sand og stier. Og så summer der af god stemning i havnebyerne, som vi passerede på vejen rundt om øen.

genoptræning-brækket-ankel_ankelbrud_vandretur_vandring_camilla-bergmann_danish-endurance_bornholm
genoptræning_ankelbrud_brækket ankel_vandretur_danish endurance_løb_camilla bergmann

Ingen vabler. Lette og behagelige.

For ikke at få vabler, har jeg altid to lag sokker på. Mine hæle er meget overfølsomme, og jeg har tidligere haft dårlige oplevelser fra vandreture pga. vabler undervejs. Inden under merinouldsokkerne tager jeg en ganske almindelig bomuldssok på for, at minimere gnidninger mod mine hæle. Merinouldsokkerne fra Danish Endurance er derfor ret praktiske til to lag sokker, da de er lette, behagelige og ikke så tykke, som nogle vandresokker godt kan være. Og så bliver vandreture nu endnu bedre uden vabler på hælene.

genoptræning_ankelbrud_brækket ankel_vandretur_danish endurance_camilla bergmann

Ser allerede frem til næste store vandreeventyr.

Merinouldsokkerne fra Danish Endurance er super rare og behagelige at have på fødderne. De er tætsiddende, og jeg føler ikke at min fod ”svømmer” i sokken, når jeg har den på. De passer som fod i hose. Efter vask holdes pasformen. Og så er dannebrogsflaget en sød detalje.

genoptræning-brækket-ankel_ankelbrud_vandretur_vandring_camilla-bergmann_danish-endurance_løb

Efter vandreturen rundt om Bornholm har jeg desværre fået overanstrengt min fod, og min fysioterapeut har anbefalet mig, at tage den med ro i forhold til løbe genoptræning. Jeg vil derfor fokusere på, at blive vandre og MTB klar til et nyt eventyr i Vietnam. På en 15 dags tur vil de to af dem bestå af bjergvandring i Indokinas højeste bjerge. Og tre dag med MTB langs rismarker og bjerge.

Løbe-hilsner Camilla

Dette indlæg er lavet sammen med Danish Endurance, men sætninger, ord, vendinger og tanker er rent og skær mine egne.


Du kan læse 1. del af blog-serien her.

2. del kan du læse her.

3. del kan du læse her.

4. del kan du læse her.

5. del kan du læse her.

6. del kan du læse her.

7. del kan du læse her.

8. del kan du læse her.

10. del kan du læse her.